TÁMOP-3.1.4.C-14

Angol nyelvi témahét

2015 szeptemberében került sor az angol nyelvi témahét lebonyolítására, tanórán kívüli foglalkozások keretében. A diákok betekintést nyerhettek a főbb angol nyelvterületek (Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland) kultúrájába, és fontos ismeretekre tehettek szert az országok történelméről, földrajzáról, híres embereiről és főbb nevezetességeiről. A gyerekek nagyon élvezték ezt a hetet, és számos új információval bővíthették a tudásukat.

 

Elsősegélynyújtó tanfolyam

A tanfolyam célja az volt, hogy azokat a diákokat karoljuk fel és jutassuk ismeretekhez, akik érdeklődnek az elsősegély iránt vagy szeretnék ezeket az ismereteket elsajátítani. Nem csak az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítását tűztük ki célul, hanem élettani és egészségvédelmi kérdések megismerését is. A megvásárolt eszközök segítségével pedig életszerűvé, és könnyebben elsajátíthatóbbá vált a képzés. A tanfolyam végére minden bevont tanuló elsajátította az elsősegélynyújtás alapjait.

 

Közlekedési ismeretek oktatás

Az oktatás célja, hogy a tanulók kellő mértékben elsajátítsák az önálló, szabályos, biztonságos és kulturált kerékpáros közlekedéshez szükséges alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket. A tanfolyam során érintettük az általános szabályokat, a kerékpáros közlekedést különböző forgalmi helyzetekben és a kerékpáros kresz szabályait. A kiépített tanpályán gyakorlatban is bemutathatták a megszerzett elméleti tudást. A tanfolyamot egy ellenőrző tesztsor kitöltésével zártuk.

 

Nyári tábor

2015. augusztusában Sport tábort szerveztünk a tanulóknak több csoportra osztva őket. Az alsó tagozatos gyerekek minden nap reggeli tornával kezdték a tábort. A nap folyamán váltotta egymást az irányított játék, illetve a szabadon választott mozgás. Ezzel is próbáltuk kötetlenebbé tenni a programokat. Az irányított játékok során a gyerekek elsajátítottak több labdajátékot, népi gyermekjátékokat, ügyességi és figyelemfejlesztő játékokat. Délután a csendes pihenő alatt kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek. A kézi- illetve a röplabdás csoport főként a felső tagozatosokból állt. A gyerekek délelőttönként a röplabdát, délutánonként pedig a kézilabdát gyakorolhatták. Mivel a tanulók nagy része rendszeresen sportol, így nem riadtak vissza a nehezebb feladatoktól sem. Minden részt vevő nagy lelkesedéssel vett részt a tábor programjain. A harmadik csoport az iskola azon tanulóiból állt, akik szeretik a focit, és edzésekre is szoktak járni. Az első nap a gyerekek megkapták azokat a felszereléseket és mezeket, amiket a hét folyamán használtak. A hét folyamán számos különböző edzésen vehettek részt, ami fejlesztette állóképességüket, koordinációjukat és labdaérzéküket. Több, más létszámú csoportokra bontva gyakorolták a támadásokat és védéseket, valamint a különböző rúgásokat. A gyerekek nagyon élvezték ezeket az edzéseket, sokat beszélgettek a labdarúgásról és ezzel kapcsolatosan kvízjátékot is oldottak meg.

 

Sportnap

2015. május 31-én sportnapot rendeztünk az iskola tanulói számára. A gyerekek a nap folyamán részt vehettek egy családi sorversenyen, amin a szüleikkel vagy családtagjaikkal tehették próbára ügyességüket. A focirajongók számára a Pétervásárai Sportegyesület tagjai is képviseltették magukat, és játékos focimeccsekkel és játékokkal szórakoztatták az érdeklődőket. A kisebbek és nagyobbak örömére különböző játékok álltak rendelkezésükre, amit kedvükre kipróbálhattak és élvezhettek, mint például ugráló vár, rodeó bika, felfújható csúszda és bungee-trambulin. A gyerekek nagyon élvezték ezt a napot és sok új élménnyel gazdagodtak.

 

Egészségnap

2015. június 3-án minden tanítási órát a táplálkozás és az egészséges életmód téma köré építettek fel a pedagógusok. Változatos formában, több oldalról ismerték meg a gyerekek a témát. Második szünetben közös tornát tartottunk az udvaron a vállalkozó kedvű pedagógusok vezetésével. A tanulók örömmel fogyasztották el a nap folyamán kapott egészséges finomságokat. Az alsós tanulóknak előadást tartottak az egészség témájában, míg a felsős tanulók az egészséges táplálkozásról beszéltek. Az érdeklődő tanulók számára testzsír százalék szűrést tartottak. Az egészségnap projekt nem ért véget az ebéddel, a napközis foglalkozások tovább színesítették az egész napos programokat. Többek között játékos vetélkedőt tartottak az alsós napközis csoportoknak.

 

IKT tartalmak, taneszközök oktatási gyakorlatban

2015 szeptemberében a gyerekek tanórák keretében megismerkedhettek az IKT eszközökkel és azok tanulmányaikhoz kötődő alkalmazásával. Az új tananyag elsajátítását segítő oktatóanyagok és videók felhasználása nagyon hasznos volt az órákon, mert így színesebbé tette a matematika oktatást, és segítette az új téma könnyebb megértését.