EFOP-4.1.2-17-2017-00043 – Kezdődik a korszerűsítés iskolánkban

Megkezdődhet a Tamási Áron Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése, átadták a munkaterületet a kivitelezőknek. A pétervásárai intézmény felújítása több mint 574 millió Ft EFOP-os pályázati forrásból, és Magyarország kormányának további 84 millió Ft támogatásából valósul meg. A fejlesztés 368 tanuló számára biztosít majd modern, minden igényt kielégítő oktatási környezetet.

A szerződést már megkötötték a kivitelezővel, és a munkaterület átadása zajlik a pétervásárai iskola előtt. Így hamarosan megkezdődnek a munkálatok is az intézményben.

– Ez egy EFOP-os pályázat, amelynek eredeti támogatása 574 millió Ft volt. Magyarország kormánya, hogy a műszaki tartalom maradéktalanul megvalósulhasson, további 84 millió Ft többletforrást biztosított, ebből az összegből fog megvalósulni itt az iskolában a felújítás. – mondta Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ igazgatója.

A beruházás során bővítik az iskolát, az infrastrukturális fejlesztés történelmi léptékű – tudtuk meg az intézményvezetőtől.

– Egy teljesen új 3 szintes épületszárnnyal gazdagodik majd az iskola, amiben egy régi vágyunk teljesül, egy melegítő konyha és egy étkező kerül kialakításra a földszinten. A két emeleti szinten pedig szaktantermek, informatika terem, nyelvi labor, könyvtár, fejlesztő termek, és szertárak kerülnek még kialakításra. – mondta Braun Péter, a pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola intézményvezetője.

Ugyanakkor a régi épület is megújul. A fűtés, a vizesblokkok és az elektromos hálózat teljes korszerűsítése megtörténik, új tanári szoba is kialakításra kerül, és egy új természettudományos labor is épül. Ez annál is inkább fontos, mert központi iskola az intézmény – tudtuk meg a polgármestertől.

– Pétervásárát és a környékbeli településeket mindenben kiszolgáló intézmény lesz így. A pétervásárai általános iskola a környék legnagyobb általános iskolája, közel 400 gyerekkel. Azt gondolom, hogy mindent tudunk majd itt a fejlesztéssel biztosítani, ami az oktatáshoz szükséges. – mondta Eged István, Pétervására polgármestere.

A kivitelezést követően, amely a tervek szerint 2021. szeptemberében fejeződik be, a 21. századnak megfelelő körülmények lesznek, az udvaron rekortán borítású sportudvar szolgálja majd a mindennapos testnevelést.

Forrás: gyongyostv.hu